– ochtendmeditaties –
samen mediteren
via Zoom

Ochtendmeditaties vanaf april 2022

Iedere ochtend samen mediteren

Het evenement ’31 samen mediteren’ in maart is zo goed bevallen dat we er een vervolg aan geven in april. Iedere werkdag (vanaf 6 april) van 5.45 uur en 6.30 is het mogelijk om mee te doen met het ‘samen mediteren’ via Zoom. Daarna kunnen we elkaar kort nog even spreken, of je kunt ook direct verder gaan, wat je wenst.
Op woensdagen is er een uitgebreide geleide meditatie en op vrijdag is er ook een geleide meditatie, maar dan meer in de vorm van ‘mindful reminders’, dus met minder woorden. De andere werkdagen mediteren we in stilte. In het weekend is er geen ‘samen mediteren’ maar kun je als je dat wenst voor jezelf de meditatie voortzetten op een tijdstip naar persoonlijke voorkeur. Voel je zeker niet verplicht er altijd te zijn, wees vrij om bijvoorbeeld gewoon een paar keer mee te doen.

Let op! We starten op woensdag 6 april.

30 dagen samen mediteren - online livestream

Praktische tips

Neem een goede houding aan

Meditatie is een staat waarin je de intentie hebt om alert aanwezig te zijn. Allereerst helpt het dan om hiervoor een bevorderlijke houding aan te nemen, dat wil zeggen goed rechtop. Dus op een meditatiekussen of een stoel. Je lichaam is (over het algemeen) geconditioneerd om te gaan slapen als het ligt. Als je liggend gaat mediteren kan dit daarom de alertheid tegenwerken. Bovendien is een kleermakerszit, of als het kan zelfs een lotushouding, een houding waarin de energie het beste kan stromen.

Mediteer niet in je slaapkamer maar kies een inspirerende plek

Het zou fijn zijn dat je bij de slaapkamer de associatie kunt houden om te gaan slapen. Meditatie is het tegenovergestelde van slapen (op slaapmeditatie na natuurlijk). Het is in staat van alertheid. Om je onderbewuste de associatie van slapen te laten behouden bij de slaapkamer raden we af om daar te gaan mediteren. Kies bij voorkeur een inspirerende plek die je energie geeft, bij voorkeur met zicht op buiten. In het begin zal het nog donker zijn als we eindigen met de mediatie, maar aan het einde van de 31-daagse komt de zon op terwijl we aan het mediteren zijn. Misschien kun je een plek vinden waar het raam open kan, zodat je ook de natuur kunt horen ontwaken.

Goed beeld is niet per se nodig, wel fijn voor de onderlinge verbinding

Achteraf is er gelegenheid om vragen te stellen of even hallo te zeggen. Dat bevordert de onderlinge verbinding. Het zou mooi zijn dat we jou goed kunnen zien en dat jij de andere deelnemers ook goed kunt zien. Als je liever anoniem blijft dan kun je gewoon je video uit laten staan. Dat is geen probleem en je bent daarbij zeker niet de enige. Toch willen we het vermelden omdat het wel bijdraagt aan de onderlinge verbinding en energie. Een computer of laptop werkt daarbij doorgaans beter dan een telefoon.

Aanmelden en uitnodigingen ontvangen

Aanmelden kan via het formulier onder onderstaande knop. Je ontvangt dan enige tijd voordat we beginnen een uitnodiging. De livestreams gaan via Zoom.

“Raak je innerlijke ruimte aan, die niets is, zo stil en leeg als de lucht; het is je innerlijke hemel. Als je eenmaal tot rust bent gekomen in je innerlijke hemel, ben je thuisgekomen en ontstaat er een grote volwassenheid in je acties, in je gedrag. Dan heeft alles wat je doet genade in zich. Wat je dan ook doet, het is een poëzie op zich. Je leeft poëzie; je lopen wordt dansen, je stilte wordt muziek.” – Osho


Ontvang inspiratiemails met:
- Aankondigingen van retraites & cursussen
- Meditatievideo's e.a. inspiratie