Meditatie Instituut Nederland

Onze missie is om door meditatie en overdracht van wijsbegeerte mensen tot een innerlijke vrede, rust en vreugde te doen komen. Een innerlijk geluk welke minder tot niet afhankelijk afhankelijk is van de omstandigheden. Meditatie Instituut Nederland biedt hiervoor verschillende methoden aan via workshops, cursussen en retraites.

De naam Vihara betekent in het Pali (taal van de Boeddha) verblijfplaats voor monniken. Tevens is de naam geïnspireerd op de Brahma Vihara’s. Dit zijn ‘de vier hartkwaliteiten’; liefdevolle vriendelijkheid, compassie, medevreugde en gelijkmoedigheid.
In de naam zit ook het woord ‘Hara’. Je Hara zit ongeveer 2 vingers onder je navel en wordt in Japan en China ook wel de bron van het leven genoemd.

Ga direct naar: Retraites | Cursus ‘De irritatie opgelost’ | Meditatielessen in Zwolle | Online cursus meditatie (kosteloos) |

Gerjan Schoemaker

Gerjan Schoemaker - Meditatieleraar Zwolle gerjanschoemaker-meditatie Gerjan is de oprichter van Vihara en als trainer/meditatieleraar begeleidt hij tevens retraites, cursussen, meditatielessen en workshops. Daarnaast was hij  t/m 2020 hoofddocent van een opleiding tot ‘Professioneel Meditatieleraar’ in Amsterdam en Almere. Gerjan geeft les in diverse vormen van meditatie aan groepen en individuen, zodat zij de verschillende effecten hiervan kunnen ervaren. De meditaties worden afgestemd op hoe ver iemand al is op het pad van bewustwording, maar vooral ook op het karakter van de mens en wat op dat moment voor hem of haar speelt. Uiteindelijk zal iedereen zijn eigen proces in het pad van bewustwording ondergaan en geeft Gerjan slechts richting aan dit onderzoek. Onderricht wordt grofweg op 3 niveaus van meditatie (praktisch, psychisch en filosofisch) gegeven.

Gerjan is ingeschreven bij register Professional Meditatie Leraren

Secretariaat

Joyce Schreuder

Wens je meer informatie over de lessen, wil je op de hoogte gehouden worden van het programma of heb je administratieve vragen?
Stuur bij voorkeur een email naar: [email protected].

Hieronder een artikel van Gerjan Schoemaker in het &C Magazine van Chantal Janzen over de Osho Dynamic meditatie:

osho dynamic meditatie gerjan schoemaker


Ontvang inspiratiemails met:
- Aankondigingen van retraites & cursussen
- Meditatievideo's e.a. inspiratie