fbpx

cursus advaita vedanta

Maak kennis met de visie van Vedanta.

Verbreed je kennis over zelfonderzoek

Vedanta is een eeuwenoude spirituele traditie. In deze cursus maak je kennis met de visie van Vedanta. We beginnen de cursus met een korte samenvatting van de oorsprong en de geschiedenis van Vedanta. Daarna wordt toegelicht met welke houding je het meeste profijt van deze cursus kunt hebben en vervolgens beginnen we met de teachings. Deze hebben de vorm van zelfonderzoek.

Wat leer je in deze cursus?

De intentie van deze cursus is dat je een duidelijk beeld krijgt van waar Vedanta over gaat en hoe Vedanta werkt. Basisbegrippen in Vedanta zijn object, subject, realiteit, het zelf, kennis, dualiteit, non-dualiteit, bewustzijn, gewaarzijn en Zelf-realisatie. Deze begrippen worden stap voor stap, aan de hand van alledaagse voorbeelden, toegelicht.

Lesdagen

De twee cursusdagen zijn op 2 september en 14 oktober.

Indien je een keer verhinderd bent kun je deelnemen via livestream of achteraf een opname van de dag nakijken. 

“Ik ben het begin, het midden en het einde van de schepping” – Bhagavad Gita

Is er vooraf kennis nodig van Vedanta?

Er is vooraf geen kennis van Advaita Vedanta nodig.

Aansluitend bij de meditatieleraren opleiding

Deze cursus sluit ook aan bij onze erkende opleiding tot meditatieleraar en het is behulpzaam om vooraf deze cursus te volgen (niet noodzakelijk). De meditatie opleiding begint in oktober en is een verdiepend proces van 1,5 jaar.

Meditatieopleiding Amsterdam

Data cursus

Er zijn twee lesdagen in Amsterdam, op 2 september en 14 oktober 2022.

De lestijden zijn van 10.00 en 17.00 uur. Er wordt gezorgd voor koffie en thee.
Graag zelf lunch en/of iets te eten voor tussendoor meenemen. Eventueel ook een flesje water of drinken naar eigen voorkeur.
Er is halverwege de dag ongeveer een uur pauze om eventueel ook buiten de deur te eten.

Locatie cursus Amsterdam

‘De Ruimte’ Centrum Voor Bewustzijnsontwikkeling
Weesperzijde 79a
1091 EJ Amsterdam

Let op: Alle lesdagen zijn in de bovenzaal.

Kosten cursus

De kosten voor deze cursus bedragen €220,00 inclusief 21% BTW.

Docent: Vicky Aartsen

De docent bij deze cursus is Vicky Aartsen. Vicky is tevens gespecialiseerd Vedanta docent van onze erkende Opleiding tot meditatieleraar. Daarnaast heeft ze sinds 1984 haar eigen praktijk waarin zij mensen helpt bij uiteenlopende hulpvragen van depressie tot aan werkgerelateerde of spirituele problemen.

Relevante opleidingen en cursussen die zij heeft gedaan: klinisch en ontwikkelingspsycholoog aan de Universiteit van Utrecht, religiewetenschapper Interreligieuze spiritualiteit aan de Radboud Universiteit (specialisatie Advaita Vedanta, een Indiase filosofie), aura en chackra genezer / lezer, spirituele genezer, Reiki Master, Facilitator voor Organisatie Contellaties, professionele Avatar Master, Inca Shaman in de lijn van de Q’ueros Indians of Peru, Bio-release en Framework for Change cursussen. Het Wim Hof Academy, BIM (Body in Movement), Embodiement, Rebirthing, BAM Bridgeman ademhaling methode, Conscious Connected Breathing, Masterclass ademwerk met Kasper van der Meulen, Quantum Mechanics met professor Pierre Capel.

Vicky Aartsen Vedanta Cursus

Aanmelden cursus advaita vedanta

Om je aan te melden voor deze vedanta cursus kun je onderstaand formulier invullen. De betaling kan direct worden voldaan via iDeal (Nederland) of Bancontact (België).

Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op via [email protected].

KTNO erkend

KTNO erkende opleiding

CRKBO geregistreerd

CRKBO geregistreerde opleiding

“Eindelijk iets gevonden waarvan ik niet wist dat ik het zocht” – Loesje


Ontvang inspiratiemails met:
- Aankondigingen van retraites & cursussen
- Meditatievideo's e.a. inspiratie