Meditatie Amsterdam

Meditatiedagen, meditatie cursus en een meditatieleraren opleiding in Amsterdam

Regelmatig verzorgen wij  meditatiedagen en cursussen in Amsterdam. Ook start jaarlijks de Meditatieleraar Opleiding in Amsterdam. De meeste meditatiedagen, cursussen en ook de opleiding worden gegeven bij De Ruimte, Centrum Voor Bewustzijnsontwikkeling (Weesperzijde 79a). Bij iedere activiteit staat op de betreffende pagina de locatie, als ook de tijden, kosten en andere informatie benoemd.

Hieronder de data van komende activiteiten op verschillende locaties in Nederland waaronder in Amsterdam. De plaatsnaam staat achter iedere activiteit:

Klik hier om je in te schrijven voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe activiteiten.
Hieronder een overzicht van vaste cursussen en de meditatieopleiding die jaarlijks in Amsterdam worden aangeboden:

Meditatieopleiding Amsterdam

Weekend cursus leren mediteren in Amsterdam

In deze erkende cursus leer je één weekend verschillende meditatietechnieken en gerelateerde oefeningen zoals lichaamsoefeningen, mindfulness en ontspanningsoefeningen. De meditaties in deze cursus komen uit verschillende stromingen waaronder het boeddhisme, advaita en methoden door hedendaagse meditatieleraren. Na de cursus ben je in staat om zelf thuis te mediteren. Deze meditatie cursus wordt ook wel gedaan ter voorbereiding van de meditatie opleiding. De meditatiedocent bij deze cursus is Gerjan Schoemaker.

Locatie cursus: De Ruimte, Weesperzijde 79a Amsterdam

Meditatie Opleiding Amsterdam

Meditatieleraar Opleiding Amsterdam

Deze erkende Meditatie opleiding is een traject van 1,5 jaar waar je aan jezelf werkt en dit ook leert door te geven. Je leert uiteenlopende meditatietechnieken als ook ademwerk, mindful yoga, lichaamsbewustzijnsoefeningen, mindfulness oefeningen, meditatie in beweging, boeddhistische psychologie, boeddhistische en advaita filosofie en wetenschappelijk onderzoek naar meditatie. Hoofddocent van deze opleiding is Gerjan Schoemaker, daarnaast zijn er gastdocenten voor ademwerk, advaita vedanta en moderne psychologie. Het betreft een erkende beroepsopleiding. Bekijk de pagina voor meer informatie zoals lesdata en kosten.

Locatie cursus: De Ruimte, Weesperzijde 79a Amsterdam

Cursus verminderen en omgaan met boosheid en irritatie

Cursus ‘de irritatie opgelost’

Deze cursus is er op gericht om te leren omgaan met irritatie en boosheid als ook deze ook te verminderen. Je leert onder meer inzicht te krijgen in de oorzaken. Daarnaast is het veel oefenen en het ontwikkelen van tegengiften voor boosheid; geduld, begrip, vriendelijkheid, (mede)vreugde en (zelf)compassie. Voor deze cursus komen we drie keer bij elkaar in Amsterdam en tussendoor krijg je oefeningen mee voor thuis, als ook online materiaal om zelf mee aan de slag te gaan. Om conditioneringen en patronen écht te veranderen dienen we er immers langere tijd aandacht aan te besteden. Gerjan Schoemaker is de trainer bij deze cursus.

Locatie cursus: De Ruimte, Weesperzijde 79a Amsterdam

Enkele meditatiemethoden die wij toepassen in onze cursussen en opleiding: vipassana meditatie, concentratie meditatie, compassie meditatie, metta meditatie, advaita meditatie en actieve meditaties (met muziek).

Bekijk de homepage voor een overzicht van al onze activiteiten, waaronder ook meditatiedagen, cursussen, retraites en de meditatieleraren opleiding.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe cursussen en retraites, en ontvang meditatie gerelateerde inspiratie.


Ontvang inspiratiemails met:
- Aankondigingen van retraites & cursussen
- Meditatievideo's e.a. inspiratie