fbpx

Meditatie Amsterdam

Meditatiedagen, meditatie cursus en een meditatieleraren opleiding in Amsterdam

Regelmatig verzorgen wij  meditatiedagen en cursussen in Amsterdam. Ook start jaarlijks de Meditatieleraar Opleiding in Amsterdam. De meeste meditatiedagen, cursussen en ook de opleiding worden gegeven bij De Ruimte, Centrum Voor Bewustzijnsontwikkeling (Weesperzijde 79a). Bij iedere activiteit staat op de betreffende pagina de locatie, als ook de tijden, kosten en andere informatie benoemd.

Klik hier om je in te schrijven voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe activiteiten.

Meditatie cursussen in Amsterdam

Hieronder een overzicht van vaste cursussen en de meditatieopleiding die jaarlijks in Amsterdam worden aangeboden:

Cursus boeddhisme en vipassana meditatie

Cursus boeddhisme en vipassana meditatie in Amsterdam

Voor degene die zijn meditatie-beoefening verder wil verdiepen. In deze cursus leer je de kern van de boeddhistische leer en worden verschillende boeddhistische meditaties uitgelegd en beoefend. Waaronder vipassana-meditatie, concentratie-meditatie, loop-meditatie en metta-meditatie. Deze cursus is ook geschikt als voorbereiding van de meditatie opleiding. Trainer: Gerjan Schoemaker.

Locatie cursus: De Ruimte, Weesperzijde 79a Amsterdam
Lesdata: 8 april, 20 mei en 3 juni 2022

Cursus Advaita Vedanta

Cursus Advaita Vedanta in Amsterdam

In september 2022 starten we met deze tweedaagse cursus Advaita Vedanta in Amsterdam. Deze cursus is een kennismaking met vedanta. We beginnen met de geschiedenis van vedanta waarna we dieper in gaan op begrippen als nondualiteit, gewaarzijn en Zelfverwerkeling. Deze cursus sluit aan bij onze meditatie opleiding. Trainer: Vicky Aartsen.

Locatie cursus: De Ruimte, Weesperzijde 79a Amsterdam
Lesdata: 2 september en 14 oktober 2022

Meditatieopleiding Amsterdam

Weekend cursus leren mediteren in Amsterdam

In deze erkende cursus leer je één weekend verschillende meditatietechnieken en gerelateerde oefeningen zoals lichaamsoefeningen, mindfulness en ontspanningsoefeningen. De meditaties in deze cursus komen uit verschillende stromingen waaronder het boeddhisme, advaita en methoden door hedendaagse meditatieleraren. Na de cursus ben je in staat om zelf thuis te mediteren. Deze meditatie cursus wordt ook wel gedaan ter voorbereiding van de meditatie opleiding. De meditatiedocent bij deze cursus is Gerjan Schoemaker.

Locatie cursus: De Ruimte, Weesperzijde 79a Amsterdam
Lesdata: 24 en 25 september 2022

Meditatie Opleiding Amsterdam

Meditatieleraar Opleiding Amsterdam

Deze erkende Meditatie opleiding is een traject van 1,5 jaar waar je aan jezelf werkt en dit ook leert door te geven. Je leert uiteenlopende meditatietechnieken als ook ademwerk, mindful yoga, lichaamsbewustzijnsoefeningen, mindfulness oefeningen, meditatie in beweging, boeddhistische psychologie, boeddhistische en advaita filosofie en wetenschappelijk onderzoek naar meditatie. Hoofddocent van deze opleiding is Gerjan Schoemaker, daarnaast zijn er gastdocenten voor ademwerk, advaita vedanta en moderne psychologie. Het betreft een erkende beroepsopleiding. Bekijk de pagina voor meer informatie zoals lesdata en kosten.

Locatie opleiding: De Ruimte, Weesperzijde 79a Amsterdam
Aanvang: oktober 2022

Meditatie activiteiten die zijn geweest en mogelijk opnieuw worden ingepland:

Hieronder een overzicht van meditatie activiteiten in Amsterdam die in 2021 reeds hebben plaatsgevonden en voor 2022 en 2023 mogelijk opnieuw worden ingepland. Dit is mede afhankelijk van andere activiteiten en capaciteit.
Zodra er een nieuwe datum bekend is maken we dit kenbaar in onze nieuwsbrief.
Klik hier om je voor de nieuwsbrief in te schrijven en op de hoogte te blijven.

Cursus verminderen en omgaan met boosheid en irritatie

Cursus ‘de irritatie opgelost’

Deze cursus is er op gericht om te leren omgaan met irritatie en boosheid als ook deze ook te verminderen. Je leert onder meer inzicht te krijgen in de oorzaken. Daarnaast is het veel oefenen en het ontwikkelen van tegengiften voor boosheid; geduld, begrip, vriendelijkheid, (mede)vreugde en (zelf)compassie. Voor deze cursus komen we drie keer bij elkaar in Amsterdam en tussendoor krijg je oefeningen mee voor thuis, als ook online materiaal om zelf mee aan de slag te gaan. Om conditioneringen en patronen écht te veranderen dienen we er immers langere tijd aandacht aan te besteden. Gerjan Schoemaker is de trainer bij deze cursus.

Locatie cursus: De Ruimte, Weesperzijde 79a Amsterdam

Advaita boeddhisme meditatie

Meditatiedag: Thema advaita vedanta, neo advaita en boeddhisme

Deze dag wordt er veel gemediteerd en gerelateerde oefeningen gedaan (mindful bewegen, bewustzijnsoefeningen, etc.). Vicky Aartsen vertelt onder meer over overeenkomsten en verschillen tussen neo advaita en advaita vedanta en Gerjan Schoemaker sluit hierop aan vanuit boeddhisme.

Locatie meditatiedag: De Ruimte, Weesperzijde 79a Amsterdam

Ademwerk met ademcirkel

Verbonden Ademwerk & Meditatie dag

Deze dag wordt verzorgd door Gerjan Schoemaker, Sanne van Leeuwen en drie ondersteunende ademcoaches. De hele dag is een innerlijk proces met meditatie, ademoefeningen, lichaamsbewustzijnsoefeningen en een ademcirkel verbonden ademwerk wordt beoefend. Gerjan en Sanne zorgen voor een veilige sfeer en dat je eerst meer in je lichaam komt en met je aandacht naar binnen keert. Van daaruit wordt naar de ademcirkel toegewerkt waarin we verbonden ademwerk gaan beoefenen.

Locatie Ademwerk & Meditatie dag: De Ruimte, Weesperzijde 79a Amsterdam

Enkele meditatiemethoden die wij toepassen in onze cursussen en opleiding: vipassana meditatie, concentratie meditatie, compassie meditatie, metta meditatie, advaita meditatie en actieve meditaties (met muziek).

Bekijk de homepage voor een overzicht van al onze activiteiten, waaronder ook meditatiedagen, cursussen, retraites en de meditatieleraren opleiding.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe cursussen en retraites, en ontvang meditatie gerelateerde inspiratie.

Adres van onze meditatiecursussen en opleiding in Amsterdam:
De Ruimte, Centrum voor Bewustzijnsontwikkeling
Weesperzijde 79a
1091 EJ Amsterdam

De activiteiten vinden wisselend plaats op de boven- en benedenverdieping. Per activiteit wordt dit op de pagina aangegeven.


Ontvang inspiratiemails met:
- Aankondigingen van retraites & cursussen
- Meditatievideo's e.a. inspiratie