fbpx

cursus
omgaan met- en verminderen van
irritatie en boosheid

minder vaak, minder intens en minder lang geïrriteerd, gefrustreerd of boos.

In deze cursus leer je om beter met irritatie en afgeleide emoties als frustratie en boosheid om te gaan. Daarnaast is de cursus erop gericht om irritaties en oordelen te verminderen door middel van inzichten en methodes.

Dit doen we onder meer door:

  • inzicht ontwikkeling
  • mindtraining
  • cognitieve gedragsmethodieken
  • meditatie- en bewustzijnsoefeningen
  • ontspanningsoefeningen
  • praktische oefeningen
Verminderen omgaan met boosheid

Aanpak

De kern van onze irritaties zijn vaak diepgeworteld. Hoewel we vaak wel weten dat emoties als irritatie en boosheid veelal niet helpend zijn, is het niet zomaar te veranderen. Er over lezen is niet voldoende. Naast inzicht door theorie, is het dan veelal ook nodig om er voor een langere periode bewust mee bezig te zijn. Doordat de cursus een drie maanden duurt geven we onszelf ook de gelegenheid om er langere tijd intensief mee aan de slag te gaan. Naast dat we maandelijks bij elkaar komen om theorie te behandelen en nieuwe methoden te leren en te beoefenen, krijg je voor thuis ook oefeningen mee om dagelijks te beoefenen. We helpen je aan de motivatie om dit ook daadwerkelijk te doen, maar er is uiteraard wel een bepaalde bereidheid nodig bij aanvang van de cursus. Naast de praktische oefeningen wordt er ook van je verwacht dat je thuis leest uit twee boeken en daarbij de syllabus die je bij de cursus krijgt.

Uitgangspunten:

– Conditioneringen zijn diepgeworteld. Het vraagt naast kennis vooral beoefening om impulsen en gedrag te veranderen.
– Inzicht in niet bevorderlijk gedrag en dit gedrag herkennen is het startpunt. Vanuit daar dienen we te leren wat bevorderlijk is in zowel reageren, spreken en handelen.
– Tegenover irritatie staat acceptatie/loslaten. Tegenover boosheid staat vriendelijkheid. Als we meer van het één ontwikkelen gaat dit ten koste van het andere.
– Ons eigen lijden (stress/irritatie/boosheid/angst) wordt voor een groot gedeelte gevormd door onze eigen gedachten en in mindere mate door de omstandigheden.
– Als we zelf gelukkiger, vriendelijker en vreugdevoller zijn dan is dat niet alleen ten gunste van onszelf. Dan komt het ook ten gunste van iedereen om ons heen.

Data cursus

Vanwege de corona situatie wordt deze cursus doorgeschoven naar 2021.
Er zijn 3 lesdagen verspreid over 3 tot 4 maanden. Tussendoor krijg je materiaal om thuis mee te oefenen en je verder te verdiepen.
De exacte data wordt nog nader bekendgemaakt. De lesdagen zijn van 10.00 tot 16.00 uur.

Kosten cursus

De kosten voor deze cursus bedragen €480,00 inclusief 21% BTW.

Locatie Amsterdam

‘De Ruimte’ Centrum Voor Bewustzijnsontwikkeling
Weesperzijde 79a
1091 EJ Amsterdam

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie en aanmelden kan door een e-mail te sturen naar [email protected]


Ontvang inspiratiemails met:
- Aankondigingen van retraites
- Meditatievideo's e.a. inspiratie