fbpx

Let op! Dit Osho Dynamic Meditatie evenement is geweest.
Bekijk via onderstaande button de actuele meditatiedagen en retraites.

 

osho buddha meditatiedag

Osho & Boeddha Meditatiedag

25 Augustus 2018 van 9.30 uur tot 17.00 uur

Een (stilte)meditatiedag met als thema ‘Bevrijding volgens Osho en Boeddha’.
Onderdelen van de dag:
– Osho’s theorie over (dynamische) meditaties
– Osho Dynamic Meditatie beoefenen
– Vegetarische mindful lunch (ook in stilte)
– Vipassana meditatie beoefenen (Boeddhistische meditatie, ook wel inzicht-meditatie)
– Filosofie van de Boeddha over ‘bevrijding’

Bevrijding volgens Osho en Boeddha

Deze meditatiedag gaat over het ervaren van de Osho meditaties en inzicht krijgen in het pad tot bevrijding van de Boeddha.
Osho heeft enkele prachtige meditaties ontwikkeld die in korte tijd tot transformatie kunnen leiden. De Boeddha heeft een pad ontwikkeld dat leidt tot bevrijding.

Stiltedag met filosofie en praktische tips

– Enter the silence –
Het betreft een stiltedag. Een dag waarop je als deelnemer naar binnen keert. Echter zal Gerjan Schoemaker wel de nodige instructies geven en vertellen over het thema ‘bevrijding’ volgens Osho en Boeddha. Als deelnemer krijg je ook de nodige ‘tools’ aangereikt om in het dagelijks leven toe te passen. Zowel praktische tips en zienswijze voor het dagelijks leven, als formele oefeningen.
Het advies is tijdens de dag niet teveel gaan schrijven maar naar binnengericht te blijven. Vertrouw erop dat datgene dat voor jou op dit moment relevant is wel beklijft. Bovendien krijg je na afloop nog sheets en informatie mee over wat is besproken.

Osho Dynamic meditatie

Na een introductie over de Osho Dynamic meditatie beginnen we de dag met deze bijzondere, krachtige meditatie. Als deelnemer ga je deze meditatiedag de rust en stilte in jezelf opzoeken en ervaren. Maar om tot die kalmte en rust te komen gaan we eerst juist deze expressieve oefening doen. Hoe groter de inzet en overgave, hoe groter de stilte en kalmte na deze meditatie. Het is werkelijk een dynamische mediatie met adem, catharsis, springen en dans erin verwerkt. Laat je niet afschrikken als je deze meditatie nog nooit hebt gedaan. Als er enige weerstand is, dan is dat uiteraard o.k. en kun je dit meenemen in de oefening.

Contra-indicaties
De Osho Dynamische meditatie is niet geschikt voor psychisch getraumatiseerde mensen, mensen met psychosen, labiele persoonlijkheden of bij zwangerschap. Indien je hier vragen over hebt stuur dan een e-mail naar [email protected].

“Be realistic: Plan for a miracle” – Osho

Meditatieleraar Gerjan Schoemaker

De meditatiedag wordt begeleid door Gerjan Schoemaker. Gerjan is meditatieleraar bij Meditatie Instituut Nederland, begeleid Vipassana retraites en is hoofddocent van de Meditatie Opleiding.

Locatie en Prijzen

De meditatiedag wordt gehouden in De Terp, Radewijnsstraat 1, 8022 BG Zwolle.
De dag start om 9.30 uur en het gebouw is open vanaf 9.00 uur. Zorg a.u.b. dat je op tijd bent.
We stoppen om 17.00 uur.

De kosten voor de meditatiedag zijn €65,00. Dit is inclusief een vegetarische mindful lunch en de hele dag thee. De vegetarische lunch is een broodmaaltijd.

Gerjan Schoemaker - meditatieleraar

Aanmelden

Aanmelden kan via onderstaand formulier. Na betaling van het bedrag is de aanmelding definitief. Let op, er zijn een beperkt aantal plekken.
Voor meer informatie stuur een e-mail naar [email protected].













Totaal


Is Boeddhisme religie of filosofie


Ontvang inspiratiemails met:
- Aankondigingen van retraites & cursussen
- Meditatievideo's e.a. inspiratie