fbpx
Osho Dynamic Meditatie

Meditatieochtend met o.a. Osho Dynamic Meditatie

Zaterdag 22 juni 2019 van 9.30 uur tot 13.00 uur

Een meditatieochtend met onder meer de Osho Dynamic Meditatie.
Onderdelen van de ochtend:
– Zitmeditatie
– Osho’s theorie over (dynamische) meditaties + eventueel enige Boeddhistische filosofie
– Osho Dynamic Meditatie beoefenen
– Mindfulmovements en/of ontspanningsmeditatie(s)

 

Osho Dynamic Meditatie

De Osho Dynamic Meditation is geschikt voor iedereen*. Het kan leiden tot onder meer kalmte, vreugde en helderheid. Ook kan de Osho Dynamic meditatie zeer effectief zijn om versneld door bepaalde processen te gaan. Ik heb veel mensen die bij mij 21 dagen de Dynamic hebben gedaan volledig zien transformeren.

Lees hier ook een interview van Gerjan Schoemaker over de Osho Dynamic in het &C Magazine van Chantal Janzen.

osho dynamic meditatie gerjan schoemaker

– Enter the silence –
Naast het geluid tijdens de Osho Dynamic meditatie, betreft het een stilteochtend. Je keert als deelnemer helemaal naar binnen om daar de kalmte en vreugde in jezelf te vinden.

Het advies is tijdens de dag ook niet (teveel) gaan schrijven maar naar binnengericht te blijven. Vertrouw erop dat datgene dat voor jou op dit moment relevant is wel beklijft.

Over de Osho Dynamic meditatie

Na een introductie over de Osho Dynamic meditatie beginnen we de dag met deze bijzondere, krachtige meditatie. Als deelnemer ga je deze meditatiedag de rust en stilte in jezelf opzoeken en ervaren. Maar om tot die kalmte en rust te komen gaan we eerst juist deze expressieve oefening doen. Hoe groter de inzet en overgave, hoe groter de stilte en kalmte na deze meditatie. Het is werkelijk een dynamische mediatie met adem, catharsis, springen en dans erin verwerkt. Laat je niet afschrikken als je deze meditatie nog nooit hebt gedaan. Als er enige weerstand is, dan is dat uiteraard o.k. en kun je dit meenemen in de oefening.

Contra-indicaties
De Osho Dynamische meditatie is niet geschikt voor psychisch getraumatiseerde mensen, mensen met psychosen, labiele persoonlijkheden of bij zwangerschap. Indien je hier vragen over hebt stuur dan een e-mail naar [email protected].

“Be realistic: Plan for a miracle” – Osho

* De Dynamic is niet geschikt voor mensen met mentale klachten zoals bijvoorbeeld psychoses

Meditatieleraar Gerjan Schoemaker

De meditatiedag wordt begeleid door Gerjan Schoemaker. Gerjan is meditatieleraar bij Meditatie Instituut Nederland, begeleid Vipassana retraites en is hoofddocent van de Meditatie Opleiding.

Locatie en Prijzen

De meditatiedag wordt gehouden in De Terp, Radewijnsstraat 1, 8022 BG Zwolle.
De dag start om 9.30 uur en het gebouw is open vanaf 9.00 uur. Zorg a.u.b. dat je op tijd bent.
We stoppen rond 13.00 uur.

De kosten voor de meditatieochtend zijn €45,00. Dit is inclusief thee, fruit en nootjes voor aanvang en in de pauze.
Mocht deze prijs voor jou teveel zijn, laat het dan weten en dan kunnen we een ander bedrag afspreken. De insteek is dat iedereen mee moet kunnen doen zover de ruimte dit toelaat.

De dag gaat door indien er minimaal 10 deelnemers zijn.

Praktische informatie:

  • Afhankelijk van je eigen inspanning (de mate van intensiteit die je zelf bepaald) is het goed mogelijk dat je gaat zweten. Neem daarom iets mee om je op te frissen zoals een washandje, een handdoek en een schoon shirt.
  • Gelieve niet te zwaar ontbijten. Normaal wordt geadviseerd de Osho Dynamic Meditatie op een nuchtere maag te beoefenen, maar omdat we pas later op de ochtend beginnen met de meditatie zelf adviseer wij om wel iets te eten. Een licht ontbijt zoals fruit, eventueel met yoghurt of iets dergelijks.
  • We beginnen om 9.30 uur, maar het zou fijn zijn als je al iets eerder bent om gezamenlijk thee te drinken, of als je het prettig vindt om alvast in stilte plaats te nemen in de zaal.
  • De meditatiedag is het grootste deel in stilte.
Gerjan Schoemaker meditatieleraar

Aanmelden

Aanmelden kan via onderstaand formulier. Na betaling van het bedrag is de aanmelding definitief. Let op, er zijn een beperkt aantal plekken.
Voor meer informatie stuur een e-mail naar [email protected].

Is Boeddhisme religie of filosofie

Credits voor &C Magazine en de bijhorende foto:
Interview Imke Hamacher, Fotografie Imke Panhuijzen, concept Imke Panhuijzen en Jessica Machèn, styling Julia Müller, haar en make-up Emmy Klomp.

Gerelateerde woorden: Osho Dynamic Meditation Event. Osho dynamic evenement.


Ontvang inspiratiemails met:
- Aankondigingen van retraites & cursussen
- Meditatievideo's e.a. inspiratie