fbpx

DEZE RETRAITE WORDT VERMOEDELIJK PAS IN 2021 WEER OPNIEUW GEGEVEN

Vipassana retraite kundalini yoga

Vipassana meditatie retraite met Kundalini yoga

Stilte retraite door Gerjan Schoemaker & Wilbrand Schothuis

Deze Vipassana meditatie retraite met Kundalini yoga is geschikt voor zowel meditatie beginners en gevorderden. Meditatie-ervaring is wel vereist. Twijfel of je voldoende ervaring hebt? Neem dan van tevoren contact op.

Het betreft een stilte retraite waarbij met name Vipassana Meditatie wordt beoefend, met tussendoor Kundalini yoga oefeningen waaronder lichaamsoefeningen, ademhalingstechnieken en mantra’s. Het is een verlengde weekend retraite met aanvang op donderdagavond om 20.00 uur en de afsluiting op zondag rond 16.00 uur.

Retraite locatie:

De Weyst,
voormalig Kapucijnen klooster

Deze retraite wordt gegeven bij De Weyst, een voormalig klooster in Handel (Noord-Brabant). Deze inspirerende locatie heeft op het terrein ook een biologische moestuin en boomgaard.

Begeleiding

Gerjan Schoemaker

Gerjan Schoemaker is eigenaar van Meditatie Centrum Vihara in Zwolle en hoofddocent van de opleiding ‘Professioneel Meditatieleraar’ bij het Nederlof Centrum in Amsterdam en Almere. Het Theravada Boeddhisme is voor Gerjan de basis en daarnaast verdiept hij zich in diverse andere Oosterse filosofieën en religies, waaronder het Hindoeïsme en Advaita Vedanta. Naast Vipassana meditatie onderricht Gerjan ook andere, vaak aanvullende, technieken en vormen van meditaties. De retraites die Gerjan verzorgt zijn veelal Vipassana retraites, eventueel gecombineerd met andere methoden. Gerjan begeleidt tijdens de retraite het meditatieproces.

Gerjan Schoemaker meditatieleraar

Wilbrand Schothuis

Wilbrand Schothuis is opgeleid tot Kundalini Yoga leraar en geeft onderricht in deze yogavorm. De Kundalini yoga is een praktische en complete vorm van yoga. Wilbrand is KRI gecertificeerd en daarnaast ook wandelcoach. Tijdens de retraite zal Wilbrand alle yoga oefeningen en technieken faciliteren.

Wilbrand Schothuis - kundalini yoga

Kosten retraite

De kosten voor deze retraite zijn €265,00 per persoon + Dana (donatie) voor de leraren. Bij de standaardkosten wordt voor de leraren alleen de verblijfkosten vergoed. Met het Dana principe wordt je als deelnemer uitgenodigd om te oefenen in vrijgevigheid door zelf te bepalen wat je aan de leraren wilt geven. Aan het einde van de retraite is er de mogelijkheid om anoniem Dana te geven. Het is handig om hiervoor contant geld mee te nemen. Dana kan overigens ook in andere vormen dan geld tot uitdrukking worden gebracht.

Als je graag mee wilt doen, maar de hoogte van de deelnamekosten een belemmering vormt, neem dan contact op met Gerjan Schoemaker ([email protected]).

Inschrijving vindt plaats in volgorde van ontvangst van de aanmeldingsformulieren en betaling.

Retraite Programma

Het programma omvat Vipassana loop- en zitmeditatie, daarnaast meditatie-instructies, Kundalini yoga, ademoefeningen, mantra’s zingen, dhammavoordrachten en een persoonlijk gesprek (interview).

Overnachting + maaltijden

Voor iedereen is een 1-persoonskamer beschikbaar.
De maaltijden zijn vegetarisch. Medische dieetvoorschriften graag doorgeven middels het aanmeldingsformulier.

Ondersteuning meditatieproces

Ter ondersteuning van het meditatieproces wordt de retraite in stilte doorgebracht Verder wordt gevraagd tijdens de retraite niet te lezen, te schrijven of een mobiele telefoon te gebruiken. Advies is een horloge of een wekkertje mee te nemen voor als je buiten de ruimte mediteert.

Aanmelden

Voor vragen kun je via e-mail contact opnemen met Gerjan Schoemaker: [email protected]
Bij aanmelding ontvang je ongeveer twee weken voor aanvang van de retraite een brief met nadere bijzonderheden.

Aanmelden kan via dit formulier:

  Man / vrouw ManVrouw

  Ik geef me op voor de bovengenoemde retraiteperiode en neem me voor me zo veel mogelijk aan de retraiteregels te houden.
  Ik weet dat als ik bepaalde oefeningen - om welke reden dan ook - niet kan of niet wil doen, dat ik op geen enkele wijze verplicht ben deze oefeningen te doen. Ik weet ook dat ik de begeleider niet verantwoordelijk kan stellen voor letsel als gevolg van deze oefeningen.

  In geval je onder behandeling van een psychiater, psychotherapeut of medisch specialist bent is het aangeraden om
  - alvorens je aan te melden - eerst contact op te nemen met Wilbrand Schothuis tel. 06 13 646 443 of [email protected].

  Is Boeddhisme religie of filosofie


  Ontvang inspiratiemails met:
  - Aankondigingen van retraites & cursussen
  - Meditatievideo's e.a. inspiratie