fbpx

Retraitecentrum Gezocht

Al lange tijd hebben wij de droom een eigen retraitecentrum op te richten. Een plek waar we onze eigen energie neer kunnen zetten voor het geven van retraites en cursussen, en waar ook andere groepen welkom zijn om hun retraites aan te bieden.

“Een warme, verbindende, inspirerende plek in de natuur waar je thuis komt bij je ware zelf.”

Op dit moment is het helaas maar beperkt mogelijk om zelf retraites aan te bieden. Maar als we zelf in (of naast) het retraitecentrum wonen kunnen we dit maandelijks en misschien zelfs wel twee of drie keer per maand organiseren.

De zoektocht

De afgelopen twee jaar hebben we meerdere retraitecentra, groepsaccommodaties en hotels bekeken. Maar helaas was het telkens net niet wat we voor ogen hadden, of was het boven ons budget, of ging het om een andere reden niet door.

We hebben dit ook altijd nog passief gedaan, omdat het ook nog niet als het juiste moment voelde. Maar nu voelt dit wel zo en daarom dat we het niet meer vanaf de zijlijn in de gaten houden maar actief onze wens bekend maken.

Het proces tot nu toe heeft al wel goed geholpen om duidelijk te krijgen wat we graag willen.

Enkele van onze wensen:

  • Ligging in de natuur, in een stille omgeving
  • De zaal groot genoeg om met 20 mensen te kunnen zitten in corona-tijd (dus 20 mensen op 1,5 m afstand)
  • Minimaal 22 slaapplekken en minimaal 8 slaapkamers
    • Als er nog geen 22 slaapplekken zijn, maar dit wel te realiseren is doordat er ruimte is om er slaapkamers bij te maken dan is dat ook o.k.
  • Een woongedeelte of een apart woonhuis om met ons gezin van vier personen te kunnen wonen
  • Een aparte eetzaal en een keuken waar een kok voor grote groepen kan koken
leraar meditatie cursus Gerjan Schoemaker

Weet jij een geschikte locatie?

Weet jij een geschikte locatie die te koop staat? Of ken jij iemand die misschien een retraitecentrum, groepsaccommodatie, hotel of een vergelijkbaar pand aan ons wil overdragen? Stuur dan een e-mail naar Gerjan Schoemaker ([email protected]).

Financieren of doneren?

Je zou ons hierbij ook kunnen ondersteunen met een donatie of door een deel te financieren. Donaties helpen mogelijk om het budget wat te verruimen waardoor er meer mogelijkheden ontstaan. Als je overweegt om een grote donatie of financiering te doen graag dan eerst contact opnemen met Gerjan Schoemaker ([email protected]).

meditatie buiten

Dicht bij jezelf en toch in verbinding | Onderdeel van de natuur |
Een warme bedding | Een inspirerende plek

Cursus boeddhisme en vipassana meditatie


Ontvang inspiratiemails met:
- Aankondigingen van retraites & cursussen
- Meditatievideo's e.a. inspiratie