fbpx

Over Rikkie Postema

Docent Coachopleiding ‘Integraal Essentie Coach’

Rikkie Postema combineert in zowel privé, als werkpraktijk, boeddhistische psychologie met hedendaagse westerse inzichten. Uit de oude tradities haalt zij onderdelen die in de huidige tijd behulpzaam zijn om tot meer inzicht, tevredenheid en aanvaarding te komen. Zij volgde lessen en retraites bij diverse Tibetaans boeddhistische leraren, waaronder bij de Dalai Lama in Dharamsala (India).

Gedurende de voorgaande dertig jaar heeft Rikkie scholing gevolgd en ervaring opgedaan in onder andere coaching, counseling, gesprekstherapie, training, lichaamswerk, yoga en meditatie. Voordat zij haar eigen onderneming startte was zij een aantal jaren docent en intervisietrainer bij een psychosociale opleiding.

Als docent komt de input van haar lessen voort uit eigen ervaring en studies waarbij het uitgangspunt is gebaseerd op bruikbare aspecten uit het boeddhisme. Dit past zij ook toe in trainingen voor het Bijscholing Instituut voor Therapeuten (BivT).

Daarnaast is zij gespecialiseerd in opstellingenwerk (systemisch werk), wat in de opleiding Integraal Essentie Coach ook in de leergang is toegevoegd.

Als gecertificeerd supervisor bij de Vereniging voor Mindfulness biedt zij trajecten voor mindfulness trainers -therapeuten om professioneler, effectiever en zelfverzekerder trainingen en individuele begeleiding te geven.

Rikkie Postema is auteur van de boeken ‘Mindful Coachen’ (2011) en ‘Verhelderend Inzicht’ (2021).

rikkie ppostema hoofddocent coach opleiding

Rikkie is bij ons hoofddocent van de erkende beroepsopleiding tot integraal essentiecoach. Klik hier voor meer informatie over de opleiding tot Integraal Essentiecoach.

CRKBO KTNO Erkende Opleiding


Ontvang inspiratiemails met:
- Aankondigingen van retraites & cursussen
- Meditatievideo's e.a. inspiratie