fbpx

Vacature Video editor / Communicatie medewerker PT of FT

 

UPDATE 13/9/21 – DEZE VACATURE IS GESLOTEN.
HIEROP SOLLICITEREN IS NIET MEER MOGELIJK.

Ben of ken jij een videospecialist met ook nog eens goede communicatievaardigheden? Meditatie Instituut Nederland zoekt een allrounder die ons zoveel mogelijk uit handen kan nemen op het gebied van videomontage en de communicatie rondom cursussen, retraites, opleiding en meditatiedagen.

Videomontage is een groot deel van de werkzaamheden. Je krijgt opnames aangeleverd van lezingen, geleide meditaties en activiteiten. Als video editor weet je de beste momenten uit een opname te halen en op een pakkende manier achter elkaar te zetten. Naast de basics zoals kleur- en geluidcorrectie ben je creatief om er echt iets moois van te maken. Je hebt gevoel voor wat passend is bij onze huidige uitstraling en weet deze ook te verbeteren.

De communicatiewerkzaamheden zijn wisselend aanwezig. Zo kent de communicatie rondom onze cursussen en retraites rustige perioden en enkele piekmomenten. Soms is het enkele maanden rustig en opeens moeten meerdere activiteiten tegelijkertijd gecommuniceerd worden. Ook de communicatie en een stukje organisatie om de activiteiten heen dient te worden opgepakt zoals de communicatie met deelnemers en verhuurders van meditatieruimtes en retraitecentra. De ene maand is dit meer dan de andere. Videomontage en het plaatsen van content op diverse online kanalen is daarnaast meer een doorgaand proces.

Op het gebied van communicatie redigeer en schrijf je ook teksten, plaatst teksten op onze website, verwerkt aanmeldingen, verstuur je nieuwsbrieven, onderhoud je social media en allerlei communicatie en organisatie activiteiten die we nu nog niet kunnen voorzien.

Uitgangspunt is dat je ons ontlast waardoor er voor ons meer tijd vrij komt voor lesgeven en creativiteit m.b.t. het inspireren en motiveren van mensen. Het is daarom belangrijk dat je zelfstandig en pro-actief werkt. Na de inwerkperiode is het dan ook de bedoeling dat je veelal alleen werkt, met natuurlijk wel af en toe overleg momenten. Je werkt met name vanuit huis en overleg vindt ofwel plaats op locatie in Zwolle of online via videobellen. Het is in ieder geval wel gewenst om zo nu en dan ook af en toe af te spreken in Zwolle.

Ervaring met yoga, meditatie, mindfulness of andere aan bewustwording gerelateerde activiteiten is een grote pré. Naast dat je dan affiniteit hebt bij onze activiteiten zou het  namelijk ook fijn zijn als je teksten voor onze of andere websites maakt. Dat is dus geen vereiste om te solliciteren maar wel een groot pluspunt.

Parttime (of fulltime)

Parttime mogelijkheid
Het betreft bij Meditatie Instituut Nederland een functie in loondienst voor 8 tot 16 uur per week. Verdeling van uren is enerzijds op basis van piekmomenten bij ons, anderzijds in afstemming wat bij jouzelf mogelijk is. Hierbij werken we op basis van wederzijds begrip in een balans tussen prioriteiten en mogelijkheden. Het streven is om uit te komen op een gemiddelde van 12 uur per week. In overleg kunnen de uren in de toekomst worden opgeschaald als daar de mogelijkheden voor zijn.

Fulltime mogelijkheid
Nu is het zo dat er ook een fulltime functie van te maken is omdat een bevriend video productiebedrijf (Café Noir) ook op zoek is naar een parttime medewerker. Indien er een fulltime functie is gewenst kunnen we hier zo een mooie oplossing voor bieden.

 

Samengevat:

 • Videomontage beslaat een groot deel van de tijd (in ieder geval de eerste maanden en zoals het nu lijkt verandert dat niet maar dat moet de toekomst uitwijzen)
 • Je ontzorgt ons zoveel mogelijk m.b.t. communicatie en organisatie rondom onze activiteiten en in het algemeen d.m.v. onderhoud website, contact deelnemers, versturen nieuwsbrieven, verspreiden content, etc.

 

Vereisten:

 • Zelfstandig en proactief kunnen werken
 • Sociaal vaardig in tekst en taal
 • Sterk in het monteren van video’s: ruime ervaring Adobe Premiere
 • Bij voorkeur ook kennis van Adobe After Effects of vergelijkbaar programma
 • Sterk in Nederlandse taal waaronder het schrijven en redigeren van teksten

 

Niet vereist, maar wel een pré:

 • Ervaring met WordPress
 • Ervaring met Mailchimp
 • Ervaring met Photoshop en Illustrator
 • Ervaring met meditatie en/of yoga
 • Ervaring met organisatie evenementen/activiteiten/cursussen
 • Teksten kunnen schrijven over meditatie en/of mindfulness en/of boeddhisme

 

Wat willen graag van je zien:

 • Naast een sollicitatiebrief en CV ook Video Portfolio / Voorbeelden

 

Hoe kun je solliciteren?

Solliciteren graag alleen per e-mail. Dus niet bellen a.u.b. of via een andere weg contact opnemen. De sollicitatie mag je mailen naar [email protected] met in de bijlage graag je motivatie, C.V. en heel belangrijk… een portfolio of voorbeelden van video’s waaruit je ervaring met videomontage blijkt. Kun je deze om een bepaalde reden echt niet meesturen, geef de reden daarvoor dan duidelijk aan in de e-mail. De vacature betreft een parttime baan in loondienst, graag dus niet reageren als je een opdracht als ZZP’er zoekt (ZZP tarieven passen niet in het budget).

Let op: Indien je niet wordt uitgenodigd voor een gesprek ontvang je hierover binnen een week een e-mail. Helaas zijn we niet in de gelegenheid om daarover een persoonlijke, inhoudelijke uitleg te geven. Er is geen einddatum voor het solliciteren, we wachten ‘de perfect match af’.

Acquisitie door b.v. recruiters, recruitmentbureaus of andere tussenpersonen wordt niet op prijs gesteld. 

vacature video editor


Ontvang inspiratiemails met:
- Aankondigingen van retraites & cursussen
- Meditatievideo's e.a. inspiratie