fbpx

Stilte retraites

stilte retraites NederlandRegelmatig organiseert Vihara stilte retraites in Nederland. Meestal betreffen dit Vipassana meditatie weekend retraites. Daarnaast organiseren wij ook meditatiedagen of langere stilte retraites zoals verlengde weekend retraites of tiendaagse Vipassana retraites.

De retraites worden verzorgd door meditatieleraar Gerjan Schoemaker met af en toe ook een ‘gast leraar’.

 

BEKIJK HIER DE VOLLEDIGE AGENDA MET MEDITATIE RETRAITES

 

Ervaring met Vipassana meditatie geen noodzaak

Bij de meeste stilte retraites is geen uitgebreide kennis van Vipassana meditatie nodig omdat er vooraf tijd wordt besteed aan het leren van de Vipassana technieken. Daarnaast adviseren wij beginners om vooraf alvast onze video’s te bekijken met basisinstructies voor zowel de Vipassana zitmeditatie als de Vipassana loopmeditatie en goed de informatie van de betreffende retraite op onze website te lezen, zodat je weet wat je kunt verwachten.

Verlengde weekend retraites

Regelmatig geven wij zogeheten ‘verlengde weekend retraites’. Deze beginnen meestal op donderdagavond en eindig op zondag aan het eind van de middag. Dit is omdat veel mensen een hectisch leven leiden en de vermoeidheid de eerste en soms ook de tweede dag kan toeslaan. Slaperigheid kan een grote hindernis zijn in de meditatie en belemmerd ons alert en helder te kunnen kijken. Daarom is een weekend retraite eigenlijk te kort en geven wij ‘verlengde weekend retraites’.

Stilte retraite in Nederland

De meditatie retraites worden op verschillende locaties in Nederland gegeven. Kijk op onze algemene retraite pagina voor de actuele retraites met de bijhorende locaties.

Op de hoogte blijven van Stilte Retraites

Wil je op de hoogte blijven van onze stilte retraites? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

ALLE DATA MEDITATIE RETRAITES


Ontvang inspiratiemails met:
- Aankondigingen van retraites & cursussen
- Meditatievideo's e.a. inspiratie