fbpx

Meditation Journeys
(hier een mooie videobanner)

De Meditation Journeys nemen je mee op een meditatieve reis. Ze hebben ieder hun eigen kwaliteit en specialisatie. De meditaties bestaan uit meerdere fases en iedere fase wordt ondersteund door muziek die speciaal daarvoor is ontwikkeld. Sommige fasen zijn in stilte. De meditaties zijn gewoon thuis te beoefenen. Nog krachtiger is het om deze in een groep te beoefenen, al dan niet onder begeleiding. Het is belangrijk, voordat je een meditatie voor de eerste keer beoefend, om eerst de bijhorende instructievideo te bekijken. We wensen je een vruchtbare reis!

Aantal fases: 5 | Duur meditatie: 50 minuten

Gericht op kwaliteiten van het hart

De Brahma Vihara Meditation Journey is gericht op het ontwikkelen van de vier hartkwaliteiten zoals we deze kennen in het Boeddhisme; Liefdevolle vriendelijkheid, Compassie, Medevreugde en Gelijkmoedigheid. De hele meditatie is zittend, behalve de laatste fase kun je er ook voor kiezen om te gaan staan. Er worden specifieke mudra’s gebruikt ter ondersteuning van de kwaliteit waarop de fase is gericht.

Aantal fases: 5 | Duur meditatie: 1 uur | Met of zonder binaural beats

Gericht op ontspanning en herstel
(met binaural beats)

De Restorative Meditation Journey is gericht op ontspanning en herstel. Enerzijds om te herstellen van spanning en stress, anderzijds om oude spanningen die nog in het systeem zitten zachter te maken en te doen oplossen. Deze meditatie kan zowel mét als zonder binaural beats worden beoefend. Binaural beats is een auditieve illusie die wordt waargenomen wanneer 2 frequenties tegelijkertijd worden afgespeeld in elk oor. Bepaalde tussen-frequenties zijn bevorderlijk voor kwaliteiten als ontspanning en concentratie. De meditatie bestaat uit 5 fasen en in iedere fase wordt een andere lichaamshouding aangenomen.

Aantal fases: 4 | Duur meditatie: 1 uur

Diepe meditatie, gericht op loslaten en overgave

De Unfolding Flow Meditation Journey is de meest diepgaande Meditation Journey. Onder meer gericht op overgave, loslaten en om inzicht krijgen in het ‘spontaan ontvouwende’. Om te komen tot een een meer moeiteloos leven, vanuit een flow. Uitgangspunt van deze meditatie is dat je de intentie hebt om aandachtig aanwezig te zijn terwijl je het ‘laat gebeuren’. De meditatie bestaat uit o.a. het reciteren van een mantra, lichaamsbewegingen, lichaamshoudingen en stilte.

Aantal fases: 4 | Duur meditatie: 23 minuten (incl. voorbereidende fase)

Gericht op loslaten en levensenergie

De fase van het schudden helpt om de energie te laten stromen en kan helpen om de mind open en tot helderheid te krijgen. Dit werkt bevorderend voor de stilte meditatie die daarna plaatsvindt. De Schudmeditatie is daarnaast ook in het bijzonder geschikt voor loslaten van controle, het verminderen van stress en zelfs het verminderen van trauma’s.


Ontvang inspiratiemails met:
- Aankondigingen van retraites & cursussen
- Meditatievideo's e.a. inspiratie