fbpx

Yoga-Art: De meditatieve aard van kunst en de kunst van yoga

De meditatieve aard van kunst en de kunst van yoga verenigd in een nieuw project: Yoga-Art

Gastblog door: Jennifer Schregel

De Boeddhabeelden zijn niet meer weg te denken uit het interieurbeeld. Maar waar is de yogakunst, zo vroeg Jennifer Schregel (initiatiefneemster Yoga-Art) zich af. Ze besloot in samenwerking met 5 kunstenaars de meditatieve aard van kunst en de kunst van yoga te verenigen in een nieuw project: Yoga-Art.

Het woord inspiratie is ontleend aan het Latijnse “in spirare”, oftewel “in ademen” of “in blazen”. Voor yogi's speelt de kunst van de optimale ademhaling een essentiële rol bij het balanceren van lichaam en geest. De innerlijke rust en mentale helderheid die uit yoga en meditatie voortkomen bieden ruimte voor beschouwing en creativiteit. Uit de handen van deze levenskunstenaars komen dan ook veelal de meest bezielde kunstwerken.


Coach Opleiding

Yoga-Art is dé plek voor beeldende yoga kunst, spirituele kunst & ZEN art. Yogakunst voor en door yogi's. Van keramische en bronzen beelden tot schilderijen, aquarellen, fotografie en digital art.

De kunstenaars van Yoga-Art zijn bij toeval samen gekomen. Stuk voor stuk waren ze in hun eigen discipline en stijl al bezig met yoga geïnspireerde kunst toen het idee voor Yoga-Art ontstond. Stuk voor stuk hebben ze een bijzondere connectie met yoga die ze van de nodige inspiratie voorziet. “Ik schilder graag interessante houdingen, daar deze wat mij betreft de essentie, de kracht en de schoonheid van de mens weerspiegelen. Yoga grossiert in dergelijke houdingen.”, Aldus Helena Arturaleza.

Yoga-Art brengt jou kunst die past bij een yogic lifestyle. De werken zijn te vinden in de online galerie, op exposities op locatie bij aangesloten yogascholen.


Meditatie Opleiding

Gastblog door: Jennifer Schregel
www.Yoga-Art.nl

 

Enkele voorbeelden ter inspiratie:

yoga-foto-straat

yoga-kunstyoga-art


Meditatie Retraites

Wij organiseren regelmatig meditatie retraites en meditatie dagen.

Meditatie Inspiratiemails

Ontvang inspiratiemails met o.a. retraite aankondigingen, meditatievideo's en tips.

Overzicht komende activiteiten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Ontvang inspiratiemails met:
- Aankondigingen van retraites & cursussen
- Meditatievideo's e.a. inspiratie