fbpx
Meditatie retraite

Meditatie advies: werk toe naar een retraite

Thuis mediteren

Steeds meer mensen beginnen te mediteren. Dat is een prachtige beweging die gaande is. Echter velen blijven hangen in de zogenaamde ‘feel good’ meditaties. Mensen hebben een druk bestaan en gebruiken dan de meditatie als een soort van rust momentje. Dat is natuurlijk fijn en iedereen gegund. Maar om echt tot transformatie te komen, om echt meer blijvende rust, innerlijke vrede, innerlijke vreugde en inzichten te komen adviseer ik verder te gaan dan deze korte momenten van tot rust komen en bezinning.

Zoek een meditatiegroep (Sangha)

Het is goed om thuis te mediteren en blijf dat vooral ook doen en bouw dit steeds verder uit. Echter is het heel moeilijk om gemotiveerd te blijven als je dit op eigen houtje blijft doen. Veel mensen stranden omdat ze de motivatie of discipline niet kunnen vinden. Ook is het mogelijk dat je gaat dwalen. Zoek daarom een meditatiegroep in de buurt, het liefst met een ervaren leraar. Een leraar ziet niet alleen je blinde vlekken, maar geeft ook inspiratie en inzichten door het delen van zijn kennis en ervaring.

Ga in retraite

Door bij een meditatiegroep aangesloten te zijn kun je ook thuis weer je meditatieproces verder verdiepen en uitbreiden. Mijn advies is zo naar een retraite toe te werken. Begin met een korte retraite van bijvoorbeeld drie dagen (korter adviseer ik niet te doen, omdat de ervaring is dat je zo de eerste twee dagen bezig kunt zijn om de drukte van de afgelopen tijd achter te laten, wat nodig is om tot echte verstilling en verdieping te komen). Veel mensen ervaren al bijzonder veel tijdens zo’n korte retraite. Velen geven aan dan pas ECHT te weten wat meditatie voor hun kan betekenen, wat leidt tot nieuwe inspiratie en motivatie om zich verder en verder te verdiepen. Vaak gaan mensen vervolgens periodiek en/of voor langere tijd in retraite.


Coach Opleiding

Dagelijks mediteren: van discipline naar intrinsieke motivatie

Er komt dan minder discipline bij kijken om dagelijks te mediteren. Er is ontstaat een intrinsieke motivatie om de opmerkzaamheid, helderheid en innerlijke kalmte te onderhouden en uit te bouwen en zo transformeren om tot verdere verdieping te komen.


Meditatie Retraites

Wij organiseren regelmatig meditatie retraites en meditatie dagen.

Meditatie Inspiratiemails

Ontvang inspiratiemails met o.a. retraite aankondigingen, meditatievideo's en tips.


Meditatie Opleiding
Overzicht komende activiteiten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Ontvang inspiratiemails met:
- Aankondigingen van retraites & cursussen
- Meditatievideo's e.a. inspiratie