fbpx

Nieuwe coach opleiding; coachen vanuit boeddhisme en nondualiteit

1 januari 2024 start Meditatie Instituut Nederland met een nieuwe opleiding waarbij je wordt opgeleid tot ‘Integraal Essentiecoach’. In deze opleiding leer je coachen vanuit boeddhisme en non-dualiteit, waarbij je gebruik maakt van uiteenlopende technieken, waar ook de adem en het lichaam wordt betrokken.

Zijnsgericht-coachen staat centraal, waarbij het niet zozeer gaat over het oplossen van een specifiek probleem. Iets dat als een probleem wordt ervaren wordt wel gebruikt als ingang tot iets meer wezenlijks. Een ingang om te komen tot ‘essentie’, en je leert om op een andere manier het leven te ervaren. Daardoor is het coachen transformerend in de breedste zin.

Tijdens de opleiding wordt je opgeleid tot coach en leer je ook allerlei basis vaardigheden die nodig zijn als professioneel coach. Maar bovenal is deze coach opleiding ook gericht op het ontdekken en het naar boven laten komen van ‘je eigen’ essentie. Die essentie is onder andere open, oordeelloos en liefdevol. Naarmate hetgeen dat deze essentie overschaduwd meer oplost, komen deze kwaliteiten als vanzelf meer in onszelf naar boven. Binnen alle facetten van ons leven.


Coach Opleiding

Coachvaardigheden

Je leert basis-coachvaardigheden en meer specifieke coachvaardigheden. Basiscoachvaardigheden zijn vaardigheden waarvan wij vinden dat een professionele coach zou moeten kunnen toepassen. Ongeacht welk type coaching je hanteert. Zoals exploreren, parafraseren en confronteren.

Specifieke coachvaardigheden zijn vaardigheden die specifiek nodig zijn voor het essentie gericht coachen. Zoals zelfonderzoeken, meditaties en zijns-gericht coachen.

Boeddhisme en non-dualiteit

Naast de coachvaardigheden leer je ook over de achterliggende Oosterse psychologie en filosofie. Met name over het boeddhisme en non-dualiteit die ten grondslag liggen aan het coachen. Zo leer je over de twee realiteiten, de opbouw van het ego en hoe we ons eigen stress en lijden veroorzaken.


Meditatie Opleiding

Praktisch

Maandelijks is er een blok van twee lesdagen in Zwolle. Tussendoor krijg je voor thuis opdrachten. Bijvoorbeeld om te oefenen, te lezen en te mediteren.
Hoofddocent van deze opleiding is Rikkie Postema. Gerjan Schoemaker is gastdocent en assistent.
Meer informatie over deze opleiding is te vinden op deze pagina: https://meditatieinstituut.nl/coach-opleiding/
Voorafgaand aan deze opleiding zijn er ook informatie bijeenkomsten. Zowel online als op de leslocatie in Zwolle.


Meditatie Retraites

Wij organiseren regelmatig meditatie retraites en meditatie dagen.

Meditatie Inspiratiemails

Ontvang inspiratiemails met o.a. retraite aankondigingen, meditatievideo's en tips.

Overzicht komende activiteiten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Ontvang inspiratiemails met:
- Aankondigingen van retraites & cursussen
- Meditatievideo's e.a. inspiratie