fbpx
Dankbaarheid

3 tips om te vertragen en een houding van dankbaarheid te oefenen

Blog over dankbaarheid en vertragen door Fais Sai.

Elk jaar worden we er tijdens de feestdagen aan herinnerd om dankbaarheid te oefenen voor het leven en om de tijd te nemen om onze waardering uit te spreken voor degenen van wie we houden. In onze drukke en chaotische wereld kan het idee van dankbaarheid echter met gemak een idee blijven. Dankbaarheid wordt gemakkelijk vervangen omdat we onszelf verliezen in de dagelijkse sleur. We moeten dus beter ons best doen om actief dankbaarheid te oefenen. Maar hoe doe je dat?

Dankbaarheid is, net als yoga, een praktijk

Om de positieve effecten van dankbaarheid in ons leven te zien, is het noodzakelijk om dankbaarheid te oefenen. Elke dag opnieuw. De moderne neurowetenschap ondersteunt dit, en veel studies over dankbaarheid laten zien hoe dankbaarheid in de praktijk kan resulteren in een gezonder lichaam en geest (en zelfs huwelijk!). Door meditatie, mindfulness en yoga als tools te gebruiken om dagelijks dankbaarheid te oefenen, kun je je brein trainen om positief te denken, wat er uiteindelijk toe leidt dat je je gelukkiger voelt!

Ben je klaar om je brein te trainen om een ​​dankbare houding aan te nemen? Voeg een of meer van de volgende tips toe aan je dagelijkse routine en geniet van de verschuiving in je perspectief!


Coach Opleiding

1. Houd een dankbaarheidsdagboek bij

Je dankbaarheid neerpennen is een van de meest effectieve manieren om onmiddellijk een verandering in je houding te ervaren. Het bijhouden van een dankbaarheidsdagboek is een geweldige manier om de gewoonte aan te nemen om dagelijks dankbaarheid te oefenen. Het schrijven van slechts vijf tot tien dingen waar je dankbaar voor bent, kan het verschil maken in hoe je je voelt. Deze items kunnen zo onbeduidend lijken als het kopen van een nieuw paar sokken of zo groot als het universum. Onthoud dat niets te groot of te klein waarvoor je dankbaar kunt zijn!

2. Wees dankbaar voor elke maaltijd

Als het gaat om het ontwikkelen van een gewoonte van dankbaarheid en het creëren van een nieuw neurologisch pad in de hersenen, wat is er dan beter dan dankbaar te zijn voor het eten op je bord? Eten doe je elke dag, en maaltijden en tussendoortjes bieden je de mogelijkheid om drie tot zes keer per dag te vertragen en dankbaar te zijn. Weet je niet hoe je dankbaar moet zijn voor je maaltijden? Houd het simpel door een paar keer adem te halen en na te denken over waar je eten vandaan kwam, wie het verbouwde, het geld dat je ervoor betaalde en het feit dat het eten voor je ligt (niet iedereen heeft dat geluk!).

3. Bedank iedereen die een verschil maakt in je leven

Vergeet het toverwoord ‘dankjewel’ niet! Vaak vergeten we, terwijl we ons door onze dagelijkse taken haasten, de mensen die ons helpen te bedanken. Of het nu de kassamedewerker in de supermarkt is of je partner, zorg ervoor dat je de tijd neemt om iedereen te bedanken die je helpt en een verschil maakt in je leven, hoe groot of klein ook. Door ‘dankjewel’ te zeggen en degenen te erkennen die je helpen, herken je de overvloed aan liefde en steun waardoor je wordt omringd – waarvoor je eveneens dankbaar kunt zijn!


Meditatie Opleiding

Dit artikel is geschreven door Fais Sai.

Lees ook het blog over vrijgevigheid.


Meditatie Retraites

Wij organiseren regelmatig meditatie retraites en meditatie dagen.

Meditatie Inspiratiemails

Ontvang inspiratiemails met o.a. retraite aankondigingen, meditatievideo's en tips.

Overzicht komende activiteiten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Ontvang inspiratiemails met:
- Aankondigingen van retraites & cursussen
- Meditatievideo's e.a. inspiratie