fbpx
quantum light breath

Quantum Light Breath door Jeru Kabbal

De Quantum Light Breath ontwikkeld door Jeru Kabbal is een van de meest bijzondere meditaties die ik ken. Deze meditatie is er in het bijzonder op gericht om datgene in ons onderbewuste dat ons beperkt om in volledige vrijheid en licht te leven, los te laten.

Volgens Jeru Kabbal leven we als volwassenen nog steeds vanuit de ervaringen en conditioneringen gevormd vanuit onze (vroegste) kindertijd. Terwijl dit niet meer nodig is. Integendeel, het werkt ons vaak tegen. Het beperkt ons en brengt ons uit balans.

Het grootste gedeelte van je leven handel je vanuit je onbewuste (al denk je soms dat dit niet zo is). Volgens Jeru 99,9% op een zeer heldere dag! Als je daar niet bewust wat aan doet, dan blijft het onbewuste gewoon doen wat het denkt dat het beste is. De werking en de inhoud van het onbewuste leren kennen, is de eerste stap naar vrijheid.


Coach Opleiding

Je onbewuste probeert je te beschermen. Dit beschermingsmechanisme treedt veelal op in situaties waar je (als volwassene) geen bescherming meer nodig hebt. Het is onderdeel van je natuurlijke verdedigingssysteem. Het is alleen wat neurotisch omdat het in het verleden leeft.

Jeru heeft hier een hele interessante visie op welke je ondermeer kunt lezen in het boek Helderheid.

Beoefening Quantum Light Breath

De Quantum Light Breath wordt volledig door Jeru Kabbal begeleid door zijn stem i.c.m. muziek. De meditatie duurt ongeveer een uur. Na een woord vooraf van Jeru, nodigt hij je uit om diep in en uit te ademen door de mond. Hierbij is het de bedoeling diep onderin je longen te ademen waardoor je buikwand uitzet. Het ademen doe je aaneengesloten, zonder onderbreking. Deze fase duurt ongeveer 45 minuten. Vervolgens laat je in de volgende fase, als Jeru Kabbal het aangeeft, je adem weer rustig en autonoom verlopen. Je kunt dan gewaar zijn op wat zich aandient en de instructies die je hoort opvolgen. Dit is een fase waarin je meestal erg helder bent. Deze laatste fase kun je zittend of liggend doen en duurt ongeveer 15 minuten.


Meditatie Opleiding

Het is goed mogelijk dat je tijdens de meditatie fysieke gewaarwordingen ervaart, zoals warmte of kou verschillen, tintelingen en ook verkrampingen in b.v. je vingers. Dat is normaal.

Als er emoties omhoog komen besef dan dat het oude emoties zijn. Probeer je er niet mee te identificeren en blijf met je aandacht bij de ademhaling. Mocht je angstig worden of het wordt je teveel, verander dan de intensiteit. Je kunt dan rustiger ademen terwijl je wel met je aandacht bij je ademhaling blijft.

Het is aan te bevelen om de meditatie de eerste keer onder begeleiding te doen. Wij geven zelf af en toe de Quantum Light Breath meditatie (stuur een e-mail als je een keer mee wilt doen). Nadat je deze onder begeleiding hebt gedaan adviseer ik deze niet vaker dan 1 keer per week thuis te beoefenen.

De CD met de Quantum Light Breath kun je onder meer bij Tsuki aanschaffen (Tsuki is gespecialiseerd in de Quantum Light Breath): https://www.tsuki.org/clarity-proces-quantum-light-breath-meditatie/quantum-light-breath-meditatie/

Quantum Light Breath op Youtube

Sinds kort is de Quantum Light Breath ook beschikbaar via Youtube:

 


Meditatie Retraites

Wij organiseren regelmatig meditatie retraites en meditatie dagen.

Meditatie Inspiratiemails

Ontvang inspiratiemails met o.a. retraite aankondigingen, meditatievideo's en tips.

Overzicht komende activiteiten

2 thoughts on “Quantum Light Breath door Jeru Kabbal

  1. Ik wil graag informatie wanneer ik een introductieles kan meemaken i.v.m.
    Qlb. En is dit in Zwolle. Of kan het ook dichter bij huis. (Wolvega)
    Met vr gr Stientje

    1. Hallo Stientje, voor losse meditatiedagen met onder meer de Quantum Light Breath adviseer ik je in te schrijven op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven: https://meditatieinstituut.nl/workshops/inschrijven-nieuwsbrief-voor-tips-inspiratie-en-retraites/. De komende tijd staat er helaas geen meditatiedag met de QLB gepland. De QLB is wel onderdeel van de meditatielessen in Zwolle, dit is altijd de laatste les van de Actieve meditatie avonden. Helaas worden voorlopig alle meditatiedagen, op retraites na, nog enkel in Zwolle aangeboden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Ontvang inspiratiemails met:
- Aankondigingen van retraites & cursussen
- Meditatievideo's e.a. inspiratie