fbpx
rainbow chai chi

Je hoeft jezelf niet te vergelijken

Gastblog door Robin Meulen

Als kind was ik actief in 6 verschillende hobby’s tegelijk! Ik was een bezig kind en alles wat ik deed wilde ik goed in zijn.. de beste zijn, geweldig zijn. Net als Donald Trump; ‘making myself great’! Maar waarom?
Hooghouden van het perfecte beeld

Ik kwam tot inzicht dat al dit gedrag voortkwam van het beeld dat ik probeerde hoog te houden en de vergelijking van mezelf met mensen om me heen. Goed genoeg willen zijn en het verlangen om goedkeuring te krijgen. Maar waarom dan? Ik kwam er tijdens de laatste 3.5 jaar van mijn leven achter dat dit kwam uit een verlangen om liefde te ontvangen… En hoe dacht ik deze liefde te ontvangen? Door mezelf te vergelijken met anderen, te pleasen en mezelf aan te passen naar het perfect beeld, perfect zijn zodat ik goedkeuring kreeg van de mensen om me heen, liefde kreeg van mijn omgeving…


Coach Opleiding

 

Is het gezond om onszelf te vergelijken met anderen?

Waarom zijn we niet meer sceptisch naar ‘de vergelijker’? We doen alsof het normaal is om onszelf te vergelijken, veroordelen, minder te voelen dan anderen en ik straf mezelf dat ik niet goed genoeg ben.. Wat dan volgt is een ego trip met de boodschap: ‘je bent niet goed genoeg, je voldoet niet aan de standaard van wie je zou moeten zijn in vergelijken met pietje’ ..


Meditatie Opleiding

Wat als we, in plaats van te zeggen: ‘je bent niet goed genoeg, je moet beter zijn”, we tegen onszelf zeggen: ”Ik hou van je, en ik accepteer hoe je je voelt … Dankjewel voor het doen van je best… Je bent geweldig!”

 

Nieuw handvaten voor een leven in balans

Het mooiste is: DAT KAN GEWOON! We kunnen dit zeggen en dit is precies één van de lessen die ik heb geleerd de afgelopen 3.5 jaar tijdens mijn intensieve studie in de Rainbow Tai Chi en Chi Kung School in Devon, Verenigd Koninkrijk.

In plaats van mezelf te veroordelen of inferieur te voelen in vergelijking met anderen en goedkeuring nodig hebben voor alles wat ik zo goed doe, heb ik geleerd in de Rainbow Tai Chi en Chi Kung school om mezelf te waarderen voor het doen van mijn best, om mezelf onvoorwaardelijk te accepteren en lief te hebben zonder oordeel, zonder de etikettering van goed of fout, zonder mezelf te straffen.

 

The Trilogue Process

Mijn leraar, Tai Chi Master Choy, leerde me de ‘Trilogue Process’, een manier om de communicatie te harmoniseren en genezing te brengen aan de innerlijke moeder / yin, de innerlijke vader / yang en het innerlijk kind / Tao. Een tool om goedkeuring en onvoorwaardelijk liefdevolle acceptatie aan mezelf te geven.

 

Iedereen kan deze tools leren

Alleen al deze tool heeft mijn leven volledig veranderd, en dit is slechts één van de 15 tools die ik heb geleerd en binnenkort ga onderwijzen in Amsterdam. Lijkt het je interessant om deze tool en andere Rainbow Tai Chi tools te leren klik dan Hier voor meer informatie over de workshop die ik ga geven.

Wil je meedoen met een van de workshops? Stuur dan een e-mail naar: [email protected] of bel me op: 0031641121765

Robin Meulen

[email protected]
0031641121765
www.rainbow-taichi.org.uk
https://www.facebook.com/events/598765566998128


Meditatie Retraites

Wij organiseren regelmatig meditatie retraites en meditatie dagen.

Meditatie Inspiratiemails

Ontvang inspiratiemails met o.a. retraite aankondigingen, meditatievideo's en tips.

Overzicht komende activiteiten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Ontvang inspiratiemails met:
- Aankondigingen van retraites & cursussen
- Meditatievideo's e.a. inspiratie