fbpx
kinderyoga

Kinderyoga tips en online video’s

Yoga voor kinderen

Op moment van schrijven heb ik een peuter van 2,5 en een kleuter van 5 jaar. Twee dochters. Ongeveer één tot vier keer per week beoefenen we samen yoga. Iedereen in ons gezin heeft zijn eigen yogamat en meditatiekussen. Dat motiveert om vaker aan de slag te gaan. Regelmatig als ik zelf mijn matje uitrol om met mijn eigen yogaoefeningen aan de slag te gaan, worden er links en rechts van mij ook twee matjes uitgerold. De kinderen doen de oefeningen na die ik zelf uitvoer. Voorheen was het zo dat ze op mij begonnen te klimmen of anderzijds vooral met mij bezig waren terwijl ik ondertussen mijn yogahoudingen probeerde aan te nemen, maar dat gebeurt nu bijna niet meer.

Kinderyoga online

Kinderen doen zelf yoga met video’s

Maar naast dat de kinderen mij nadoen, vragen ze mij ook regelmatig om Youtube op te zetten met yogafilmpjes. Wij zijn terughoudend met het kijken van filmpjes (voor zowel onszelf als de kinderen en daarom hebben we onder meer ook geen televisie in huis), maar voor kinderyoga maak ik graag een uitzondering.

Meestal zetten we een video van het Youtube kanaal Cosmic kids op. Zij pakken het echt heel leuk aan met kinderyoga in verhaalvorm. Bovendien leren ze zo ook nog Engels.


Coach Opleiding

Frozen yoga

De kinderen vragen het vaakst om de Frozen yoga video (ja inderdaad; laat het los, laat het gaan 😉

Doordat ze deze ‘yogales’ inmiddels al heel vaak hebben gevolgd, zie ik ook dat ze daadwerkelijk steeds eenvoudiger in de houdingen komen. Er mooi om te zien. En bovendien is het ook nog eens goed voor de Engelse taal ontwikkeling. Ik merk dat het geen probleem is dat het niet Nederlands gesproken is. Ze begrijpt vrijwel alles en uiteindelijk hoeft ze natuurlijk enkel goed te kijken om te weten wat de bedoeling is. Ook vraagt de oudste mij vaak wat een bepaald woordje of een bepaalde zin betekent.


Meditatie Opleiding

Het allermooiste is dat mijn kinderen er zelf om vragen. Als ze eenmaal bezig zijn willen ze zelfs niet meer stoppen. Dit is daarom een mogelijkheid om op laagdrempelige manier kinderen kennis te laten maken met meditatie en bewustwording.

Cosmic Kids heeft inmiddels ontzettend veel kinderyoga filmpjes online gezet, en komen dan ook massaal naar voren als je zoekt op ‘kids yoga’ op Youtube: https://www.youtube.com/results?search_query=kids+yoga

Dieren Jungle Yoga

De volgende Jungle Safari yogales is ook favoriet bij mijn kinderen (vooral ook leuk voor de allerkleinste die het fantastisch vindt om de dieren na te doen):

Online kinderyoga in het Nederlands

Deze video vind ik ook fijn. Kinderyoga ‘Ssssst! Tijger slaapt’.
Het is wat minder bombastisch dan Cosmic Kids. Gewoon, lekker alsof ze echt hier in de woonkamer is:

Video met twee zusjes die yoga beoefenen

Het begon allemaal zo’n 1,5 jaar geleden met onderstaande video waarin twee zusjes samen yoga beoefenen. Mijn twee dochters deden dit samen na en waren direct enthousiast. Sindsdien doen de kinderen dan ook echt vaker zelf yoga, in plaats van dat ze het alleen deden als ik bezig was.

https://www.youtube.com/watch?v=U93Dymq-ga0&t=274s

Zelfs vriendinnetjes van mijn oudste dochter deden de yogaoefeningen die de twee meisjes in deze video voordoen wel eens na als ze op bezoek waren. Erg leuk om te zien.

Kindermeditaties

Met mijn kinderen beoefen ik ook regelmatig kindermeditaties. Deze begeleid ik dan zelf, of we zetten een geleide kindermeditatie op. Helaas heb ik de kindermeditaties van iemand in vertrouwen gekregen en kan ik daarom hier niet zo delen. Mocht je iets weten dan nodig ik je uit om tips hieronder in een reactie achter te laten. Bedankt daarvoor alvast 😉

Als ouder met kleine kinderen geen tijd voor meditatie?

Veel mensen met kleine kinderen geven aan weinig tijd te hebben voor zichzelf en bijvoorbeeld meditatie. Het vergt vaak enige creativiteit. Lees hier mijn tips voor meditatie als je jonge kinderen of weinig tijd hebt.


Meditatie Retraites

Wij organiseren regelmatig meditatie retraites en meditatie dagen.

Meditatie Inspiratiemails

Ontvang inspiratiemails met o.a. retraite aankondigingen, meditatievideo's en tips.

Overzicht komende activiteiten

One thought on “Kinderyoga tips en online video’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Ontvang inspiratiemails met:
- Aankondigingen van retraites & cursussen
- Meditatievideo's e.a. inspiratie