fbpx

Lekker in je vel door een goede levensstijl

Gastblog door: Duthler Personal Training

Mogelijk ken je het wel, je zit niet zo lekker in je vel. Je weet niet precies waar dit door komt, maar je weet wel dat het gewoon zo zit. Je voelt je gestrest, ziet tegen bepaalde zaken op waar je voorheen naar uit kon kijken. Hoe komt het dat je dit gevoel ervaart? Is het normaal? Of heeft het te maken met je leeftijd? Er is veel onderzoek naar gedaan en er zijn vele benamingen voor een dergelijke situatie. Wat duidelijk is, is dat stress altijd een onderdeel van is. In dit artikel vertellen we hoe een gezonde levensstijl ervoor kan zorgen dat jij weer lekker in je vel komt te zitten, én hoe het kan voorkomen dat jij weer in dit gevoel terugvalt.

Niet lekker in je vel zitten

Voordat we gaan kijken naar de positieve gevolgen van een gezonde levensstijl, willen we eerst kijken naar ‘de huidige situatie’. Als je niet lekker in je vel zit kan het zelfs zo’n gevolgen hebben dat je niet meer wilt werken, niet kunt genieten van vrije tijd, hobby’s en vakanties. Voor mensen om je heen kan het totaal onbegrijpelijk zijn, maar jij weet dat je dit gevoel echt hebt. Het kan je overkomen, maar het kan ook een onderdeel van je worden. Iets waar je gewend aan raakt, helaas. Eenmaal in deze situatie is het vaak lastig om eruit te komen.


Coach Opleiding

Pas je levensstijl aan

Wij, van Duthler-personaltraining.com, helpen veel mensen met het realiseren van een gezonde levensstijl. Onderdelen hierin zijn sport en voeding. Maar een derde, minder concrete pijler hierin is het mentale aspect. Noem het zelfverzekerdheid, motivatie, ‘een goed gevoel’, wat we zeker weten is dat het een belangrijk onderdeel is van een gezonde levensstijl. Regelmatig lopen mensen binnen zonder motivatie, maar mét een doel. Afvallen, gezonder leven, lekkerder in je vel komen te zitten. Dat is het moment waarop wij men gaan helpen, dit werkt als volgt. Sporten is gezond voor lichaam en geest. Voor lichaam spreekt voor zich, een betere conditie, sterkere spieren. Echter voor geest is het inmiddels ook bewezen. Ga je sporten, dan maakt je lichaam bepaalde stofjes aan in je hersenen die ervoor zorgen dat je sneller een gelukkig gevoel krijgt. Bij krachttraining werkt dit zelfs nog sterker, omdat dit stofje dan nog sneller en in grotere hoeveelheid wordt aangemaakt. Gezonde voeding ondersteund dit gevoel. Dit komt doordat je in je hoofd een bepaald beeld van jezelf maakt, je sport, dus je bent goed bezig. Echter, eet je vervolgens ongezond, dan is dit zelfbeeld al snel weer weg. Zorg dus dat je voeding klopt in combinatie met je sportgedrag.

Dit artikel is geschreven door Duthler Personal Training uit Eindhoven. Ons adres is Stadionplein 2, ingang nr. 18, 5616RX Eindhoven. Voor meer informatie ben je altijd welkom.


Meditatie Retraites

Wij organiseren regelmatig meditatie retraites en meditatie dagen.


Meditatie Opleiding

Meditatie Inspiratiemails

Ontvang inspiratiemails met o.a. retraite aankondigingen, meditatievideo's en tips.

Overzicht komende activiteiten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Ontvang inspiratiemails met:
- Aankondigingen van retraites & cursussen
- Meditatievideo's e.a. inspiratie