fbpx

Kind van de tijd

Blog door Ronald Nico van Stressplein.eu

Ik ben een kind van deze tijd. Generatie Y is mijn generatie. Ik ben daarom ondernemend en zie overal kansen, ik ben besluitvaardig en met mijn energie durf dan ook echt tot actie over te gaan en op commercieel vlak weet ik precies wat ik moet doen om mensen tevreden te stellen én te houden. Maar ook ben ik omgevingsbewust.

Behoefte aan reflectie


Coach Opleiding

Ze zeggen met enige regelmaat dat ik bij de eerste generatie hoor die weer betrokken is bij de wereld, op maatschappelijk, economisch en politiek gebied. Mijn generatie zou weer iets voor de wereld willen betekenen. Daarom is de druk op mijn generatie zo hoog. Niet alleen van buitenaf, vooral ook van binnenuit. Net als mijn generatie wil ik niet te relativerend zijn, maar daarmee kom je wel voor een aantal vragen te staan die behoorlijk complex zijn.

Vragen en opdrachten van mijn tijd

We willen meer dan we kunnen. De pretentie lijkt terug, maar wordt gesteund door een nieuw realisme. Een realisme dat benadrukt wat de grenzen van de wereld zijn en ook dat we samen, op een sociale werkende manier, een omgangsvorm moeten vinden binnen die grenzen. Het is niet zo gek dat mijn generatie gevoelig is voor stress en burn-outs. 


Meditatie Opleiding

Nieuwe standaarden

Er zijn steeds meer zaken waaraan we ons spiegelen en daarbij zijn er steeds meer factoren, van onszelf, die we meten en vergelijken. Ons is aangeleerd, mij is aangeleerd, dat falen geen optie is. Ik ben opgegroeid in het idee dat je altijd het beste uit jezelf moet halen. Maar we hebben nooit geleerd dat er een limiet is. Niet aan ons eigen kunnen en niet aan wat de wereld zelf aankan.

Omgangsvormen

Waar mijn generatie nu naar opzoek is, is een nieuwe omgangsvorm. Een manier om aan de verwachtingen te kunnen voldoen, de noodzakelijke veranderingen door te voeren en daarbij een manier waarbinnen we rekening kunnen houden met de uiterste grenzen van ons persoonlijke een algemene bestaan. We willen dat we onszelf en elkaar serieus nemen in alle mogelijke facetten, maar niet dat dit resulteert in een situatie waarin we niets over elkaar en elkaars gedragingen mogen zeggen.

Stressfactoren in goede banen leiden

Ons doel is een nieuwe balans te vinden waarin mens en omgeving elkaar niet uitputten, maar van elkaars energie kunnen profiteren. Een situatie waarin de spanningen elkaar in stand houden zonder tot stress te leiden en ook zonder dat ze nutteloos in ontspanning uitmonden. Een simpele, persoonlijke stap is te zorgen dat je zelf niet in de stress raakt en ook geen stress bezorgt aan je omgeving.

Blog door Ronald Nico van Stressplein.eu

 

 

Bekijk ook deze methode ‘bevrijdend reflecteren’ bij stress en lijden, ontwikkeld door Gerjan Schoemaker.


Meditatie Retraites

Wij organiseren regelmatig meditatie retraites en meditatie dagen.

Meditatie Inspiratiemails

Ontvang inspiratiemails met o.a. retraite aankondigingen, meditatievideo's en tips.

Overzicht komende activiteiten

One thought on “Kind van de tijd

  1. Ik vind dit nog wel moeilijk, maar hopelijk kan binnenkort een werkvorm vinden die voor mij werkt. En mij in staat stelt mijn potentieel te delen met de wereld.

    Bedankt voor je interessante artikel 🙂

    Liefs Amalia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Ontvang inspiratiemails met:
- Aankondigingen van retraites & cursussen
- Meditatievideo's e.a. inspiratie