fbpx
meditatie weekend retraite

Meditatie weekend retraites

Verlengde meditatie weekend retraites

Regelmatig organiseren wij meditatieretraites van donderdagavond t/m zondagmiddag, oftewel ook wel verlengde meditatie weekend retraites. Onze ervaring is dat een retraite van twee dagen net te kort is om echt tot een hogere mate van concentratie en verdieping in het meditatieproces te komen. Veel mensen geven aan de eerste 1,5 dag nog veel bezig te zijn met wat op dat moment in hun leven nog allemaal afspeelt of de laatste tijd heeft afgespeeld. Dan is het nog moeilijk hiervan afstand te nemen en treedt dit op als hindernissen in de meditatie als verlangen (plannen uitwerken, fantasieën, etc.), afkeer, vermoeidheid (zeker als je de periode voor de periode druk bent geweest) of onrust (zorgen, piekeren, etc.). Opmerkelijk genoeg dwaalt de mind ook aan het einde van de retraite regelmatig af door het vooruitzicht weer naar huis te gaan.

Stilte weekend retraites

Vrijwel alle weekend retraites zijn in stilte. Ook wordt er verzocht niet te lezen, schrijven of contact met de buitenwereld te hebben (bijvoorbeeld via mobiele telefoon). Dit wordt gedaan om zo echt tot verstilling van de mind te komen. Zodra we gaan lezen of schrijven belanden we al snel weer in verhalen, terwijl we de intentie hebben om voorbij verhalen en concepten te gaan. Puur zijn. Enkel ervaren. Zelfs als we oogcontact met anderen hebben kan dit leiden tot nieuwe verhalen. In de retraite temmen we als het ware de zogenoemde ‘monkey mind’.

Vipassana meditatie weekenden

Als basis meditatietechniek van onze retraites gebruiken we vrijwel altijd Vipassana, ofwel inzicht-meditatie. Met Vipassana proberen we inzicht te krijgen in de aard van alle verschijnselen. Door opmerkzaam te zijn en onze concentratie te ontwikkelen, kunnen we meer helder gewaarzijn wat leidt tot diepere inzichten en zo ook wijsheid.


Coach Opleiding

Verschillende thema retraites

Hoewel Vipassana de basistechniek is van vrijwel al onze retraites, hebben we vaak specifieke thema’s die aan bod komen. Ook combineren we de Vipassana meditatie techniek ook met andere technieken. Zo hebben we compassie retraites, metta retraites en ook meditatieretraites gecombineerd met yoga. Naast meditatieweekenden en retraites organiseren wij ook meditatiedagen, waaronder met de Osho dynamic meditatie.

Bekijk ons overzicht retraites.


Meditatie Retraites

Wij organiseren regelmatig meditatie retraites en meditatie dagen.


Meditatie Opleiding

Meditatie Inspiratiemails

Ontvang inspiratiemails met o.a. retraite aankondigingen, meditatievideo's en tips.

Overzicht komende activiteiten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Ontvang inspiratiemails met:
- Aankondigingen van retraites & cursussen
- Meditatievideo's e.a. inspiratie