fbpx
Osho Nadabrahma Meditatie

Osho Nadabrahma Meditatie

De Osho Nadabrahma Meditatie is één van de rustigste Osho meditaties, zeker in vergelijk met bijvoorbeeld de Osho Kundalini en de Osho Dynamische meditatie. Uiteindelijk zijn het allemaal manieren om onze mind meer tot verstilling te krijgen en vanuit een grotere helderheid te observeren wat zich aandient in ons bewustzijn. Om ons niet langer te vereenzelvigen met de doener, maar te zien dat het een spontaan proces is dat zich voltrekt. Hierin is Osho een meester en is deze meditatie ook weer een prachtige weg die daar toe leidt. De begeleidende muziek (door Deuter) is overigens prachtig.

De Nadabrahma meditatie is geïnspireerd op Tibetaanse meditatietechnieken. Dat is ook duidelijk hoorbaar in de begeleidende muziek met onder andere klankschalen.

Uitleg Nadabrahma Meditatie

De gehele meditatie is met gesloten ogen.


Coach Opleiding

Eerste fase, 30 minuten: hummen / zoemen

In de eerste fase gaan we zitten in een houding waarbij we goed rechtop kunnen zitten. We makken een hummend, neuriënd geluid met de mond gesloten. Het klinkt als repeterend neuriën van Hmmmmmmmmmm…. Doe het op een dergelijk volume dat als iemand naast je zou zitten je goed kan horen. Je ogen zijn gesloten. Op een gegeven moment merk je duidelijk op dat jij het neuriën niet doet, maar dat het vanzelf gebeurd. Er is geen doener. Het kan zijn dat je lichaam gaat meebewegen. Laat dit gewoon gebeuren. Doe het niet, maar laat het toe.

Tweede fase, 15 minuten: gevende en nemende beweging

Deze fase bestaat uit twee delen, waarbij we beginnen met een ‘gevende beweging’. Je begint met je handpalmen naar boven bij je navel langzaam cirkel bewegingen te maken. Deze cirkel bewegingen doe je langzaam en met aandacht. Doe het zo langzaam dat het voor een ander nauwelijks waarneembaar is dat er beweging is. Het tweede gedeelte van deze fase beginnen we bij onze flanken met de handpalmen naar beneden. We maken een ‘nemende beweging’. Waar je de eerste fase kunt opmerken dat je energie geeft, kun je in deze fase opmerken dat je energie ontvangt. Ook in deze fase kan het zijn dat je lichaam mee resoneert.

Derde fase, 15 minuten: Zitten in stilte

Aandachtig gewaarzijn van wat zich aandient in het bewustzijn.


Meditatie Opleiding

Video met uitgebreide instructies van de Nadabrahma Meditatie

Begeleidende muziek door Deuter

De begeleidende muziek voor de Osho Nadabrahma kun je:

  • Hier online bestellen op de webshop van Osho.com: https://www.osho.com/shop/nl/muziek-voor-osho-meditaties/osho-nadabrahma-meditation
  • Hier downloaden via iTunes: http://itunes.apple.com/us/album/osho-nadabrahma-meditation/id315300099
  • Hier streamen via Spotify: https://open.spotify.com/playlist/2wsgalRxsl9nVE58HWY4iG?si=sf661oY_Ro-3eOSHORKEoA

Andere Osho meditaties®

Andere Osho meditaties: Osho Dynamic Meditatie, Osho Kundalini Meditatie, Osho No Dimensions meditatie. Naast deze meditaties heeft Osho nog veel meer prachtige meditaties ontwikkeld.

 


Meditatie Retraites

Wij organiseren regelmatig meditatie retraites en meditatie dagen.

Meditatie Inspiratiemails

Ontvang inspiratiemails met o.a. retraite aankondigingen, meditatievideo's en tips.

Overzicht komende activiteiten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Ontvang inspiratiemails met:
- Aankondigingen van retraites & cursussen
- Meditatievideo's e.a. inspiratie