fbpx
Cursus boeddhisme en vipassana meditatie

Vipassana meditatie opleiding met boeddhisme en advaita

Vipassana meditatie als fundament van onze activiteiten

Het fundament van onze Meditatie Opleiding is vipassana meditatie en de onderliggende boeddhistische psychologie en filosofie. Samen met concentratie-meditatie en open-gewaarzijn-meditatie is de vipassana techniek bij bijna andere meditatievormen die we tijdens deze opleiding toepassen. Vipassana meditatie kan bijna niet zonder enige kennis van het boeddhisme, een volledige leer van de vipassana methode gaat dan ook altijd samen met het lezen of anderszins bestuderen van de Dhamma, ook wel de leer van de Boeddha. Vipassana komt uit het Theravada boeddhisme, maar tijdens de opleiding gaan we ook in op andere boeddhistische stromingen waaronder het Mahayana tradities. Naast het boeddhisme gaan we ook in op andere Oosterse stromingen en dan met name traditionele Vedanta en Neo Advaita (non-dualisme).

Vipassana meditatie is de basis van veel activiteiten die wij aanbieden:

 


Coach Opleiding

Erkende Opleiding Meditatieleraar

Onze Meditatie Opleiding is een transformerend traject van 1,5 jaar. Je leert uiteenlopende meditatiemethoden die voortkomen uit verschillende tradities en stromingen. Zowel eeuwenoude meditatietechnieken als meer moderne meditaties met muziek en beweging. Daarnaast leer je mindfulness technieken, geleide meditaties, ademwerk, lichaamsgerichte oefeningen en ontspanningsoefeningen. We gaan in op Oosterse psychologie en filosofie welke we benaderen en interpreteren vanuit deze huidige tijd.

Meer informatie over onze meditatie opleiding.

Cursus boeddhisme en vipassana Meditatie

Wil je niet direct een hele opleiding volgen, maar eerst eens een cursus dan is de cursus boeddhisme en vipassana wellicht een kleinere stap. In drie dagen tijd verspreid over enkele weken leer je in deze cursus de basis van vipassana meditatie als ook de basis van het Theravada boeddhisme. Naast vipassana leer je ook andere boeddhistische meditatie-technieken. De volgende boeddhistische leer wordt onder meer behandeld:


Meditatie Opleiding
  • De vier edele waarheden
  • Het achtvoudige pad
  • De vijf hindernissen
  • De vier brahma vihara
  • De zeven factoren van ontwaken
  • De vier velden van aandacht
  • De vijf khandhas

Meer informatie over onze cursus boeddhisme en vipassana meditatie.


Meditatie Retraites

Wij organiseren regelmatig meditatie retraites en meditatie dagen.

Meditatie Inspiratiemails

Ontvang inspiratiemails met o.a. retraite aankondigingen, meditatievideo's en tips.

Overzicht komende activiteiten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Ontvang inspiratiemails met:
- Aankondigingen van retraites & cursussen
- Meditatievideo's e.a. inspiratie