bliss meditatie

Boeddhisme is NIET op zoek gaan naar feel good ervaringen

Boeddhisme gaat niet over het op zoek gaan naar spirituele, extatische ervaringen. Ook wel de ‘bliss momenten’ zoals ik dit als fenomeen op onder andere Facebook steeds vaker tegenkom. In tegendeel. Het Boeddhisme gaat over het doorzien en daarmee beëindigen of leren omgaan van het tegenovergestelde, namelijk datgene dat we als onprettig of zelfs als lijden ervaren. 

Als we ons daarvan weten te bevrijden of een andere houding naar weten te ontwikkelen, dan komen we tot een meer blijvend, innerlijk geluk. Een innerlijke vrede en vreugde dat voorbij gaat aan de bliss momenten en momenten van lijden. 


Doe je mee?
De hele maand oktober zijn er weer ochtendmeditaties via livestream. Deelname is kosteloos.

Wil je 'meditatie inspiratie' ontvangen zoals geleide meditaties en op de hoogte blijven van onze retraites, cursussen en andere meditatie gerelateerde activiteiten? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.Er is vanuit Boeddhistisch perspectief niets mis met deze zogenoemde bliss momenten, die we ook tijdens bijvoorbeeld de Boeddhistische Vipassana meditatie mogen ervaren. Maar we moeten er voor waken dat we er naar gaan streven of, als ze zich aandienen, er aan vast willen houden. Het is belangrijk deze als onderdeel van het proces te zien, zonder oordeel of verwachtingen. 


Meditatie Retraites

Wij organiseren regelmatig meditatie retraites en meditatie dagen.

Meditatie Inspiratiemails

Ontvang inspiratiemails met o.a. retraite aankondigingen, meditatievideo's en tips.

Overzicht komende activiteiten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Ontvang inspiratiemails met:
- Aankondigingen van retraites & cursussen
- Meditatievideo's e.a. inspiratie